Bingo på nätet

I takt med att landets bingohallar långsamt försvinner, så ökar bingospelandet på nätet. Det betyder dock inte att det är nätbingon som är orsak till att bingohallar läggs ner, utan speglar i stället en önskan om att kunna spela bingo, som bingohallar tack vare olika lagstiftningar har haft svårt att tillgodose på ett tillfredsställande sätt. Nätbingon lyder dock inte under samma regelverk som livebingon, och har därmed många fördelar. Även om kanske inte alla tycker om att spela bingo online, så är det den utvecklingen vi ser just nu, och om ingenting drastiskt sker, så finns det risk för att livebingon är mer eller mindre utdöd i Sverige inom en inte alltför snar framtid, förutom mindre lokala arrangemang.

En av de största fördelarna med att spela bingo på nätet är att nätbingohallarna finns där hela tiden, och aldrig stänger. Att du dessutom inte behöver lämna din bostad för att spela är ytterligare ett plus. Ingen ser dig när du spelar (utom kanske din familj), och du kan därför helt och hållet vara dig själv. En eller annan kanske undrar vad som då sker med den sociala aspekten av bingospelandet, som ju inte är oviktig. Den finns faktiskt där även i onlinebingon, men i delvis förändrad form. De chattfunktioner i princip alla nätbingosajter har är en viktig del av upplevelsen, och det finns de som egentligen inte bryr sig om bingospelandet så gillar det den sociala samvaron chatten erbjuder.

Det slutgiltiga skälet till att man bör prova på bingo på nätet är dock det enkla faktum att man får betalt för det. Kanske inga stora summor, men de flesta nätbingosajter erbjuder både registrerings- och insättningsbonusar, som gör att det blir lite billigare och enklare att komma igång med sitt nätbingospelande. Storhetstiden för Svenska bingohallar var under 1990-talet, men nätbingons storhetstid har bara börjat.