Bingovarianter

Det finns flera olika bingovarianter att prova på. Här presenterar vi tre av dem, som man mad största säkerhet kommer att stöta på om man vill prova på nätbingo.

 

”Vanlig” bingo

Den form av bingo de flesta av oss är bekanta med, och som för många är bingo. För den som av någon anledning ändå inte vet hur det spelas, så är det väldigt enkelt att lära sig. Man köper en (eller flera) brickor, som är indelad i fem gånger fem rutor. Varje ruta har sedan ett nummer mellan 1 och 75. Spelet går sedan till på så sätt att nummer dras, ett efter ett, och ropas ut, och allt eftersom kryssas för på brickorna. Målet är sedan att få fem nummer i rad, vågrätt, lodrätt eller diagonalt, och den som först lyckas med detta ropar ”bingo” och vinner.

 

Mönsterbingo

Mönsterbingo är en bingovariant som i mycket liknar vanlig bingo. Mönsterbingobrickor består även de av ett fem gånger fem rutor stort rutnät, med siffror från 1 till 75. Mönsterbingo spelas sedan på samma sätt som vanlig bingo, men med en avgörande skillnad: målet är inte att få fem i rad, utan att fylla i ett förtryckt mönster som finns på bingobrickan. Mönsterbingo passar den som tycker om vanlig standardbingo, men ändå vill ha lite variation. Mycket av nöjet med mönsterbingo består av att se de olika mönstren.

 

Variantbingo

Variantbingo är den bingovariant som är vanligast på nätet. För den som är van vid vanlig bingo är den lätt att lära sig, samtidigt som den erbjuder en bingoupplevelse utöver det vanliga. En variantbingobricka består av tre ”vanliga” bingobrickor. Då inget nummer får förekomma på mer än en av dessa underbrickor, innebär det att alla nummer från 1 till 75 finns representerade. Man kan därför vara säker på att få kryssa efter varje draget nummer. Målet är här som vanligt att få fem i rad, men spelet tar inte slut där, utan fortsätter tills någon får två i rad, tre i rad och så vidare. Slutpriset vinns sedan av den som först lyckas fylla i en av de tre underbrickorna helt och hållet.